سرگئی لاوروف:
قصد غرب ایجاد صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیست
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: جمهوری آذربایجان و ارمنستان متوجه هستند که غرب قصد واقعی برای پیشبرد راهحل صلح آمیز بین آنها ندارد.
به گزارش نگاه نو، اخیرا «رابرت الیوت» نماینده آمریکا در امور قفقاز حین بازدید از منطقه «شوشا» در جمهوری آذربایجان مدعی تلاش در برقراری صلح پایدار بین باکو و ایروان شد. پیش از آن مذاکراتی بین این دو کشور همسایه در سطح وزاری خارجه در واشنگتن برگزار شد که موفقیتآمیز نبود.
لاوروف بعد از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان معاهده امنیت جمعی (CSTO) افزود: متاسفانه آنچه ایالات متحده و اتحادیه اروپا در حال حاضر انجام میدهند، از تمایل ناچیز برای کمک به آنها (ارمنستان و جمهوری آذربایجان) برای رسیدن به یک توافق حکایت دارد اما نشاندهنده برنامههای آنها (غرب) برای کسب پایگاه در منطقه و دور زدن منافع قانونی روسیه و تثبیت خود به عنوان نیرویی که نقش تعیینکننده در اینجا ایفا میکند، است.
او اخیراً هم در سخنرانی در دانشگاه «اسلاوونی» در تاجیکستان گفت کشورهای غربی برای نفوذ نظامی به منطقه آسیای مرکزی تلاش میکنند.
پیشتر «میخائیل گالوزین» قائممقام وزارت امور خارجه روسیه هم با بیان این که ایالات متحده میخواهد روسیه را از روند صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان خارج سازد، گفت: «ایالات متحده در همه جا تلاش میکند به همین هدف دست یابد. از یک سو، روسیه را بیرون کند و از سوی دیگر، کشورهای مستقلی را که شرکا و متحدان روسیه هستند، به سبک نو استعماری تحت سلطه خود درآورد. این همیشه دغدغه اصلی آمریکا بوده است.
لاوروف در ادامه سخنانش درباره اهداف کشورهای غربی افزود: «چنین اقداماتی، منعکسکننده برنامههای غرب برای رسیدن به مناطقی است که بسیار دورتر از مرزهای ناتو و اتحادیه اروپا قرار دارند. و این ارتباطی با تمایل صادقانه برای کمک به ثبات وضعیت ندارد».
وی افزود: امیدوارم شرکای ما هم در ایروان و هم در باکو این را درک کنند. دستکم ما با آنها درباره تحولات کاملاً آشکار صحبت میکنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تصریح کرد «مخالف تلاش سایر بازگیران بینالمللی برای میانجیگری نیستیم»، اما هشدار داد: مهمترین چیز اطمینان از این است که این میانجیگری در راستای توافقاتی است که توازن منافع بین مردم ارمنستان و (جمهوری) آذربایجان و دو کشور را منعکس میکند.
لاوروف بار دیگر با تکرار موضع روسیه، تاکید کرد هر توافقی تنها در چارچوب توافقات سهجانبه که به امضای روسایجمهور روسیه و جمهوری آذربایجان و نخستوزیر ارمنستان رسید، ممکن است. او یادآوری کرد که زمینه عادیسازی روابط بین این دو کشور به لطف مشارکت شخص پوتین در نوامبر ۲۰۲۰ و زمانی که اولین بیانیه سهجانبه درباره اصول راهحل صلحآمیز امضا شد، فراهم گشت.
وی افزود: این بیانیه، چند بیانیه سطح بالای دیگر درباره جنبههای مختلف تلاشهای موردنیاز برای عادیسازی وضعیت را به دنبال داشت. که رفع انسداد کریدورهای حملونقل و مسیرهای اقتصادی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان و به طور کلی در قفقاز جنوبی را شامل میشود.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد