۱۶ خرداد ۱۴۰۲
کپی شد!

گلوبال تایمز:

روابط آمریکا و چین وارد مرحله پیچیده‌تری می‌شود

روابط آمریکا و چین وارد مرحله پیچیده‌تری می‌شود

تعاملات اخیر بین مقامات ارشد چین و آمریکا در تضاد با اقدامات و جنگ لفظی بین دو ابرقدرت بر سر تنگه تایوان و دریای چین جنوبی است. این رویه به گفته تحلیلگران این واقعیت را برجسته می کند که چین و آمریکا وارد مرحله پیچیده تری از بازی شده اند.

به گزارش نگاه نو به نقل از گلوبال تایمز، ما ژائوسو معاون وزیر امور خارجه چین روز دوشنبه با دانیل کریتنبرینک دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور شرق آسیا و اقیانوس آرام دیدار کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است، سارا بران، مقام امنیت ملی ایالات متحده به کریتنبرینک خواهد پیوست تا درباره موضوعات کلیدی در روابط دوجانبه با طرف چینی گفتگو کند.

سفر کریتنبرینک به دنبال دیدار وانگ یی، دیپلمات ارشد چین و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در اواخر اردیبهشت در وین و دیدار وانگ ونتائو، وزیر بازرگانی چین از واشنگتن در اوایل خرداد انجام شد.

به گفته تحلیلگران، در حالی که چین و آمریکا در حال تعامل مجدد دیپلماتیک هستند، ایالات متحده به تحریک چین ادامه می دهد که منجر به ابهام ها و پرسش هایی در مورد صداقت این کشور در بهبود روابط می شود. چین می گوید در حین این که مایل به تثبیت روابط دوجانبه است و آماده همکاری های احتمالی است، همچنان آماده است قاطعانه با تحریکات ایالات متحده مقابله کند.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: این آمریکا بود که ابتدا مشکل ایجاد کرد و اقدامات تحریک آمیز انجام داد و چین با اقداماتی مطابق با قوانین و مقررات پاسخ داد.

اظهارات وانگ در حالی بیان شد که ایالات متحده همچنان به اقدامات تحریک آمیز با ناوشکن های خود و کانادا که روز شنبه از تنگه تایوان عبور کردند، علیه نیروی دریایی چین ادامه می دهد.

سرهنگ شی یی، سخنگوی ارتش شرقی چین، در بیانیه ای گفت که فرماندهی این بخش از ارتش نیروهای دریایی و هوایی خود را سازماندهی مجدد کرده است و بر وضعیت منطقه نظارت کامل دارد.

بیشتر بخوانید  با «چهارگانه مرگبار» روسیه، چین، ایران و کره شمالی مواجه هستیم

وانگ گفت: “اقدامات ارتش چین کاملاً منطقی، قانونی، ایمن و حرفه ای است. این ایالات متحده است که باید عمیقاً در مورد خود رفتارهای تأمل کند و اعمال اشتباه خود را اصلاح کند. ”

وی هشدار داد آمریکا از وقوع حادثه و برخورد نظامی می ترسد و تلاش می کند تقصیر را به گردن چین بیاندازد، اما تا زمانی که ایالات متحده به اقدامات تحریک آمیز ادامه دهد، مطمئناً خطر چنین حادثه ای افزایش خواهد یافت.

در روز یکم آوریل ۲۰۰۱، یک جت جنگنده PLA J-۸II در یک مأموریت رهگیری و در حالی که این هواپیما در حال انجام عملیات شناسایی نزدیک در دریای چین جنوبی بر فراز منطقه اقتصادی انحصاری چین در جنوب شرقی هاینان بود، با یک هواپیمای جاسوسی EP-۳ آمریکا برخورد کرد. این تصادم باعث مرگ خلبان چینی شد و منجر به تنش در روابط چین و آمریکا در آن زمان شد.

ناظران معتقدند چین و ارتش آن بسیار قدرتمندتر از سال ۲۰۰۱ هستند و در شرایط کنونی روابط چین و آمریکا، ایالات متحده نمی تواند عواقب ماجراجویی های یک هواپیما یا ناو جنگی دیگر را تحمل کند.

تحلیلگران با اشاره به ادعای رسانه های آمریکایی مبنی بر امتناع چین از برگزاری نشست بین چین و آمریکا خاطرنشان کردند که مسئولیت بن بست کنونی بین چین و آمریکا بر عهده آمریکاست و هیاهوی این کشور مبنی بر امتناع چین از گفت وگو برای بهبود روابط مفید نخواهد بود.

سونگ ژونگ پینگ، کارشناس نظامی چینی، گفت: اگر آمریکا و سایر کشورهای غربی به تحریکات مشابه ادامه دهند، اقدامات متقابل مربوط توسط ارتش چین بیشتر خواهد شد؛ زیرا چین برای انجام هر گونه اقدام لازم در حفاظت از حاکمیت ملی، امنیت و منافع خود تردید نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید  نگرانی شدید متحدان بایدن از بی‌برنامگی‌ وی برای شکست ترامپ

این کارشناس گفت: مقامات دولت بایدن نیز تنش روابط چین و آمریکا را احساس می کنند و نمی خواهند شاهد درگیری باشند. آنها می‌دانند که اگر به «رقابت» ادامه دهند، روابط دوجانبه ممکن است از کنترل خارج شود.

با این حال، پنجره فرصت باقی مانده برای دولت بایدن برای تثبیت روابط با چین در حال بسته شدن است و پس از ورود آمریکا به دوره انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، هرگونه تغییر در سیاست مربوط به چین به شدت از سوی جمهوری خواهان آسیب پذیر خواهد بود.

به گفته تحلیلگران، بسیاری از کشورها به طور فزاینده ای از سیاست آمریکا در قبال چین ناراضی هستند زیرا این امر منجر به تنش های منطقه ای به ویژه در زمینه نظامی شده است. این کشورها انتظارات خود را از تعامل بیشتر بین چین و آمریکا و یک محیط جهانی باثبات ابراز کرده اند.

این کارشناس چینی با بیان اینکه سیگنال‌های مثبتی برای تعاملات و همکاری‌های دوجانبه وجود دارد، افزود سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و سایر مقامات ارشد این کشور به چین امکان‌پذیر است.

با این حال، تحلیلگران عموماً نسبت به روابط چین و آمریکا در درازمدت خوشبین نیستند؛ زیرا رقابت استراتژیک با چین به یک اجماع دو حزبی در ایالات متحده تبدیل شده است.

به گفته تحلیلگران، اگرچه تعاملات اخیر چین و آمریکا نشان داد که دو طرف در تلاش برای مدیریت اختلافات هستند، اما اگر آمریکا دست از تحرکات خود برندارد و در بهبود روابط صداقت نشان ندهد، خطر درگیری افزایش خواهد یافت.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز