رویترز اعلام کرد؛
امیدواری باکو به امضای معاهده صلح با ایروان در تاریخ ۱۱ خرداد
در شرایطی که خبرها از سفر همزمان آتی سران ارمنستان و جمهوری آذربایجان به مولداوی برای نشست «جامعه سیاسی اروپا» حکایت دارد، سفیر باکو در پاریس از احتمال امضای معاهده صلح بین دو طرف خبر داد.
به گزارش نگاه نو به نقل از رویترز، «لیلا عبدالله اوا» سفیر جمهوری آذربایجان در فرانسه در جمع خبرنگاران درباره امضای معاهده صلح با ارمنستان اظهارنظر و ابراز امیدواری کرد که این موضوع در جریان سفر سران باکو و ایروان به مولداوی در تاریخ ۱۱ خرداد ماه انجام شود.
قرار است سران ۴۷ کشور و مسئولان ارشد نهادهای اتحادیه اروپا در نشست «جامعه سیاسی اروپا» به میزبانی کیشیناو پایتخت مولداوی حاضر شوند.
این رسانه غربی به نقل از «منابع دیپلماتیک» خبر داد، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و الهام علی اف رئیسجمهور جمهوری آذربایجان در حاشیه این نشست با امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه و اولاف شولتز صدراعظم آلمان دیدار و رایزنی خواهند کرد.
سفیر جمهوری آذربایجان در فرانسه روز جمعه (دیروز) در جمع خبرنگاران در پاریس به سوالات درباره گمانهزنیها در خصوص حضور همزمان علی اف و پاشینیان در نشست مولداوی پاسخ داد.
لیلا عبدالله اوا گفت: «ما امیدواریم که سرانجام در کیشیناو در تاریخ اول ژوئن (۱۱ خرداد) (بین باکو و ایروان) یک معاهده صلح امضا شود. این لحظهای تاریخی است و نشانهای است که نباید از دست برود».
ابراز امیدواری سفیر باکو در پاریس درباره امضای معاهده صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در شرایطی مطرح شده که پنجشنبه هفته گذشته علی اف و پاشینیان در روسیه نشست مشترک به میزبانی ولادیمیر پوتین برقرار کردند.
به نوشته رویترز، نشست سه جانبه سران جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه بدون امضای توافق خاصی پایان یافت اما طرفها موافقت کردند که نشستهای جدید سه جانبه مقامات هفته آینده هم برگزار شود.
این رسانه غربی در گزارش خود به تحرکات کشورهای غربی برای ایفای نقش در زمینه تنشهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان پرداخت.
بنا بر گزارش رویترز، «اتحادیه اروپا و ایالات متحده تلاشهای خود را برای دور هم جمع کردن طرفین (باکو و ایروان) انجام دادهاند به این امید که از مزیت منحرف شدن توجهات روسیه به خاطر جنگ در اوکراین استفاده کنند».
نظر شما
- ارتش کره شمالی به زودی وارد جنگ اوکراین میشود
- دادگاه هلند قطع مبادلات تسلیحاتی با اسرائیل را بررسی میکند
- قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است
- مسئله هستهای ایران با تقابلهای ساختگی حل نمیشود
- جنگ افروزی اسرائیل به بهبود روابط ایران و عربستان انجامید
- حاشیههای ناتمام کابینه انتخابی ترامپ
- وجدان جهانی و تایید جنایت جنگی نتانیاهو و گالانت
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟