رجب طیب اردوغان:
نظامیان خود را از سوریه خارج نمیکنیم
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه شامگاه جمعه تأکید کرد که آنکارا قصد ندارد نظامیان خود را از سوریه خارج کند و در این کشور باقی خواهند ماند.
به گزارش نگاه نو، اردوغان در گفتوگو با شبکه خبری سی ان ان مدعی شد که علت باقی ماندن نظامیان ترکیه در سوریه این است که «تهدید تروریستی علیه کشور ما [از سوریه] همچنان پابرجاست. تنها علت حضور نظامی ما در سوریه، مبارزه با تروریسم است.
ترکیه از سال ۲۰۱۶ و به بهانه مقابله با قدرتگیری شبهنظامیان کُرد در شمال و شمال شرق سوریه حضور نظامی خود را گسترش داده است. شبهنظامیانی که به گفته مقامات آنکارا با عناصر پ.ک.ک ارتباط عمیقی دارند.
ارتش ترکیه و تروریستهای همسو ، به بهانه مبارزه با کُردها، با این کشور از جمله گروهک ارتش آزاد، در ۲۴ آگوست ۲۰۱۶ عملیات «سپر فرات» را انجام دادند و مناطقی در شمال استان حلب از جمله «جرابلس» را به اشغال خود در آوردند.
در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۸ نیز عملیات «شاخه زیتون» در منطقه «عفرین» در استان حلب انجام شد. در نهم اکتبر ۲۰۱۹ نیز عملیات «چشمه فرات» در استانهای استانهای حلب، حسکه و رقه آغاز شد و با اشغال مناطقی در نوار مرزی استان رقه پایان یافت.
اردوغان همچنین گفت که ترکیه با سوریه با بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد و وجود این مرزهای طولانی، باعث شده است که «همه کشور ما با تهدید تروریسم مواجه باشد».
وی به مسئله آوارگان سوری حاضر در ترکیه پرداخت و ادعا کرد که این کشور، بازگشت آوارگان را تضمین میکند. رئیس جمهور ترکیه همچنین مدعی شد که آنکارا طرحهای برای احداث مسکن در سوریه در نظر دارد تا حدود یک میلیون آواره به کشور خود بازگردند.
بر خلاف ادعای اردوغان، پارلمان سوریه خرداد ماه گذشته خبر داد که دولت ترکیه با عملیاتهای نظامی خود، صدها هزار نفر از مردم سوریه را آواره کرده است و قصد دارد بافت جمعیتی مردم این کشور را تغییر دهد.
رئیس جمهور ترکیه پیش از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، ژست مذاکره با دولت سوریه و برقراری مجدد روابط با دمشق گرفته بود، ولی مسئولان سوری به ویژه بشار اسد رئیس جمهور این کشور، اظهارات اردوغان درباره مذاکره را دارای مصرف انتخاباتی عنوان میکنند. اسد تأکید کرد که خروج نظامیان ترکیه، اولین شرط آغاز مذاکرات است.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد