در گزارشی اعلام شد؛
چرا رهبران اروپایی به چین سفر میکنند؟
به باور شماری از کارشناسان روابط بین الملل سفر اخیر امانوئل ماکرون رییس جمهور فرانسه و اورزلا فون در لاین رییس کمیسیون اروپا به چین با هدف فراهم کردن زمینه برای نقش میانجیگرایانه چین به عنوان تنها کشور دنیاست که قادر است تاثیری فوری بر مناقشه اوکراین داشته باشد.
به گزارش نگاه نو به نقل از اندیشکده آمریکایی ویلسون، نیکولا کاسارینی پژوهشگر ارشد این اندیشکده می افزاید که انتظار می رود این دو رهبر اروپایی پیرامون موضوعات مختلف از جمله تجارت، حقوق بشر، مساله تایوان و حمله روسیه به اوکراین بحث و گفتگو کنند.
به باور کاسارینی، اساسا رییس کمیسیون اروپا بر لزوم ادامه تعامل با چین تاکید خواهد کرد و خواهد کوشید توافقی را در صورت تصویب روابط تجاری و سرمایه گذاری بین اتحادیه اروپا و چین را تقویت می کند. این در حالیست که این مساله می تواند پیامدهایی عمیقی برای آمریکا به دنبال داشته باشد.
ویلیام دروزدیاک کارشناس برنامه جهانی اروپا در اندیشکده ویلسون بر این باور است که سفر رهبران ارشد اروپایی به پکن می تواند پیامدهای مهمی در روابط چین با اروپا داشته باشد. از یک سو، رهبران اروپایی تحت فشار ایالات متحده نگرش سختگیرانه تری نسبت به چین در زمینه حقوق بشر و فناوری های بسیار حساس دارند و از رویکرد چین مبنی بر محکوم نکردن حمله روسیه به اوکراین را به باد انتقاد گرفته اند. از دیگر سو، اروپا تمایل دارد روابط اقتصادی پرسود خود با بزرگترین شریک تجاری اش را حفظ کند.
دروزدیاک می گوید ماکرون مشتاق میانجیگری چین برای پایان دادن به حمله روسیه به اوکراین است و همچنین بر این باور است که چین نباید سلاح های مرگبار خود را در اختیار متحد روسی خود قرار دهد.
به باور دیپلمات های فرانسوی، ماکرون در این سفر همچنین پیام بسیار روشنی برای پکن دارد. رئیس جمهوری فرانسه بر این باور است که صرف نظر از همکاری “بدون محدودیت” پکن با مسکو، اروپا نمی تواند ارسال سلاح به روسیه را بپذیرد و این کار روابط بین دو ابرقدرت تجاری را به خطر می اندازد.
این در حالیست که مارک کندی یکی از کارشناسان ارشد مرکز ویلسون می گوید امریکا دیدار مقامات ارشد اروپایی به پکن را زیر نظر دارد و به دنبال نشانه هایی از همسویی یا جدایی اروپا از موضع واشنگتن نسبت به حزب کمونیست چین خواهد بود.
به باور کندی رهبران اروپایی امیدوارند که شی جین پینگ رهبر حزب کمونیست چین بتواند مسکو را برای پایان دادن به درگیری در اوکراین تحت تاثیر قرار دهد. این در حالیست که ایالات متحده نگران است اروپا و چین بر سر مساله ای به توافق برسند که برای اوکراین زیانبار باشد.
چین روزهای ۱۶ تا ۱۸ فروردین ماه جاری میزبان رئیس جمهور فرانسه است. همزمان با سفر امانوئل ماکرون به چین، خانم اورزلا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا نیز به پکن سفر خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، فرانسه به دنبال توسعه روابط تجاری و اقتصادی با چین هست. یک مشاور امانوئل ماکرون که خواست نامش فاش نشود با اشاره به اهداف سفر آتی رئیس جمهوری فرانسه به پکن گفت که فقط چین توان تاثیرگذاری فوری بر مناقشه اوکراین را دارد.
مشاور ماکرون گفت رئیس جمهوری فرانسه در سفر به پکن درباره تبعات فاجعهبار حمایت نظامی آن کشور از جنگ روسیه در اوکراین، به شی جین پینگ رئیس جمهوری چین هشدار میدهد.
وی اظهار کرد: اگر چین این تصمیم فاجعهبار را اتخاذ کند، تاثیر راهبردی بزرگی بر این مناقشه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه فرانسه خواهان «یک مسیر میانمدت برای پایان مناقشه» اوکراین است، افزود: ما خواهان جلوگیری از وقوع وضعیت وخیمتر هستیم و به همین دلیل به تعامل با آنها (چینیها) نیاز داریم.
این مشاور ماکرون تاکید کرد: چین تنها کشور دنیاست که قادر است تاثیری فوری بر مناقشه اوکراین داشته باشد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، چین هرگز از جنگ روسیه در اوکراین حمایت علنی نکرده و در عین حال، از مسکو نیز انتقاد نکرده است.
به استناد گزارش های خبری، مکرون در این سفر تلاش خواهد کرد چین را بیش از پیش برای کمک به حل بحران اوکراین ترغیب کند. چین در سال جاری میلادی فصل جدیدی از توسعه روابط با اروپا را در برنامه دارد. پادشاه اسپانیا هم روزهای اخیر به چین سفر کرد.
آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان هم روزهای آینده به چین سفر خواهد کرد.
خانم اورزلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا نیز همزمان به سفر ماکرون به چین، به پکن سفر خواهد کرد.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد