بنا بر اعلام رسانه ها؛
نخستین نیروگاه هسته ای ترکیه آماده بهره برداری شد
وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اعلام کرد که نخستین نیروگاه هستهای ترکیه در منطقه آک کویو استان مرسین در سواحل دریای مدیترانه آماده بهره برداری شده است.
به گزارش نگاه نو به نقل از تارنمای خبری استار، فاتح دونمز گفت: با انتقال سوخت مورد استفاده، نیروگاه هستهای آک کویو در ۲۷ آوریل ۲۰۲۳ (هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) وارد چرخه تولید انرژی میشود.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز دیشب در یک برنامه تلویزیونی زنده از بارگذاری سوخت و افتتاح این نیروگاه در تاریخ ۲۷ آوریل ۲۰۲۳ (هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) با حضور میدانی و یا ویدئویی ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه خبر داد.
بنا به اعلام رسانههای ترکیه، فاز اول این نیروگاه اتمی در جنوب ترکیه به ظرفیت ۱۲۰۰ مگاوات در مدت پنج سال توسط شرکت روس اتم کشور روسیه تکمیل و آماده بهرهبرداری شده است.
بنا به اعلام تارنمای خبری استار، بقیه واحدهای نیروگاه نیز در عرض یک سال به بهره برداری خواهد رسید و پس از افتتاح کامل، حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر در این نیروگاه مشغول به کار خواهند شد.
عملیات احداث این نیروگاه پنج سال پیش و در تاریخ ۱۴ فروردین ماه ۱۳۹۷ در چهار فاز یکهزار و ۲۰۰ مگاواتی و در مجموع به ظرفیت چهار هزار و ۸۰۰ مگاوات با حضور روسای جمهور ترکیه و روسیه توسط شرکت اتم شروع شد و طبق وعده اعلامی، فاز نخست آن پس از پنج سال آماده بهره برداری شد.
بنا به اعلام شبکه خبری ان. تی. وی ترکیه انتظار می رود که این نیروگاه ۶ تا هشت میلیارد دلار ارزش افزوده برای اقتصاد ترکیه ایجاد کند.
به گزارش ان. تی. وی، با راه اندازی کامل این نیروگاه سالانه ۳۵ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید خواهد و این واحد نیروگاه هسته ای به تنهایی قادر است برق مورد نیاز کلانشهر استانبول را تامین کند.
بنا به اعلام این رسانه، ترکیه برای احداث این نیروگاه بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده و در واقع بزرگترین پروژه سرمایه گذاری ترکیه محسوب می شود و پس از افتتاح کامل قادر خواهد بود که ۱۰ درصد برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.
قرارداد اولیه احداث نیروگاه آک کویو در سال ۲۰۱۰ بین ترکیه و روسیه امضا شده بود. ترکیه در حال احداث دومین نیروگاه هستهای خود در استان سینوپ در سواحل دریای سیاه با همکاری کشور ژاپن است و بنا به اعلام مقامات این کشور، سومین نیروگاه هستهای ترکیه نیز قرار است با همکاری کشور چین احداث شود ولی هنوز مکان و جزئیات احداث آن اعلام نشده است.
استفاده از انرژی هسته ای در سال ۱۹۶۲ وارد دستور کار دولت ترکیه شد که درآن سال در ناحیه کوچوک چکمجه استانبول از سوی مرکز تحقیقات و آموزش هسته ای یک راکتور آزمایشی با قدرت یک مگاوات به نام TR-۱ راه اندازی شد.
دولت آنکارا به ویژه شخص اردوغان همواره در مجامع بین المللی از حق کشورها در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای حمایت کرده و به صراحت در این زمینه موضع خود را اعلام و تاکید کرده است که قصد دارد در یک دوره بلند مدت، حداقل ۲۰ درصد انرژی برق این کشور را از طریق نیروگاههای هسته ای تامین کند.
نظر شما
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری سته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد
- اولویت ما آتشبس و حفظ حاکمیت لبنان است
- اوکراین با موشک آمریکایی “اتکمز” به روسیه حمله کرد
- سنگاپور و آلمان روابط خود را به مشارکت استراتژیک ارتقا دادند
- افشای برنامه سفر محرمانه رئیس شاباک به ترکیه
- جزییات سند به روز شده سیاست بازدارندگی هستهای روسیه
- عراقچی: در کنار مردم و دولت سوریه بوده، هستیم و خواهیم بود