۸ اسفند ۱۴۰۱
کپی شد!

در گزارشی اعلام شد؛

ایران در مدار تحکیم روابط با آمریکای لاتین

ایران در مدار تحکیم روابط با آمریکای لاتین

سفر «علی باقری» معاون سیاسی وزارت امور خارجه به آمریکای لاتین به فاصله یک ماه از سفر وزیر امور خارجه کشورمان به این منطقه، مهر تاییدی بر اراده دولت سیزدهم برای تقویت روابط با آمریکای لاتین می زند.

به گزارش نگاه نو، «در چارچوب دکترین سیاست خارجی ایران، نگاه به آمریکای لاتین مورد توجه جدی ما است». این عبارت اظهارنظر حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به نیکاراگوئه و در دیدار با دنیس مونکادا وزیر امور خارجه این کشور آمریکای لاتین است.

اکنون با گذشت حدود یک ماه از تور آمریکای لاتین رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان، این بار علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه راهی منطقه شده، تا با نشستن در مقابل همتایان کلمبیایی و بولیویایی، دستور کار دولت سیزدهم در نگاه و توجه ویژه به آمریکای لاتین را پیگیری کند.

بسط و تحکیم روابط با آمریکای لاتین از آغاز به کار دولت سیزدهم در دستور کار جدی دولتمردان بوده و فراتر از اظهارنظرها، به شکل اقدامات عملی شاهد آن بوده‌ایم.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری کشورمان نیز پیشتر در دیدار با فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری ونزوئلا تصریح کرد: سیاست ایران، افزایش سطح همکاری‌ها با کشورهای آمریکای لاتین به ویژه با توجه به ظرفیت‌های متنوعِ موجود است.

تردد دیپلماتیک و دیدارهای مقام‌های ارشد ایران و کشورهای آمریکای لاتین از جمله گام‌هایی است که از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، دو طرف به منظور تعمیق روابط برداشته‌اند: سفر نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا به تهران و سفر اخیر حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان به نیکاراگوئه، کوبا و ونزوئلا از مهم‌ترین این دیدارها است.

پس از اقامت امیرعبداللهیان در ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه، علی باقری تا امروز در ماموریت خود عازم کلمبیا و بولیوی شده است؛ انتخاب مقصدهای سفر نمایندگان ایرانی به آمریکای لاتین در یک ماه گذشته نشان می‌دهد که عزم دولت برای تقویت روابط، نه تنها جدی است بلکه در تلاش است تا تعداد بیشتری از کشورهای این جغرافیای پهناور را به فهرست مراوده و تعامل‌های خود اضافه کند.

بیشتر بخوانید  روح همکاری و همگرایی در میان زنان ایرانی/توانمندی زن ایرانی و‌ سوری در برابر چالشها

نکته حائز اهمیت اینکه، بررسی اقدامات دولت نشان می‌دهد که ایران در فاصله بیش از ۱۲ هزار کیلومتری، به دنبال یافتن شرکای بیشتر و تقویت روابط است. پس از کودتای ۲۰۱۹ در بولیوی و انتخابات تاریخی ریاست جمهوری سال گذشته در کلمبیا، دو رئیس‌جمهوری چپگرا در دو کشور بر سر کار آمده‌اند؛ هر چند دولت‌های چپگرای منطقه که در حال حاضر، نقشه سیاسی این منطقه تصاحب کرده‌اند را به هیچ عنوان نمی‌توان در یک دسته‌بندی واحد مشابه جریان چپگرایی دهه ۲۰۰۰ قرار داد اما زمینه نسبی برای حضور فعال ایران در برنامه‌ها و مطابق با اقتضائات هر کشور فراهم است.

پس از یک دوره نبود رویکرد قاطع و برنامه‌ای مشخص در قبال آمریکای لاتین، دولت فعلی، تعاملات اقتصادی با نگاه ویژه به ظرفیت‌های این منطقه را مورد توجه قرار داده است و سرمایه‌گذاری‌ها و توجه کشورهایی همچون روسیه، چین، ژاپن و ترکیه به یکایک کشورهای آمریکای لاتین، از ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه تا آرژانتین، برزیل و شیلی نشان‌دهنده اهمیت روابط با آمریکای لاتین با چشم بستن بر فاصله جغرافیایی است.

آنچه واضح است اینکه پیشرفت در سیاست خارجی و شکار فرصت‌ها در نقاط مختلف جهان، از جمله گزاره‌های اصلی و کلیدی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور است و درک این مهم، ایران را به سمت عضویت در سازمان همکاری شانگهای در چارچوب پیشبرد سیاست خارجی آسیا محور و یا ارائه درخواست برای عضویت در گروه قدرت‌های اقتصادی نوظهور بریکس در چارچوب نقش‌آفرینی در ائتلاف‌های فراقاره‌ای سوق داده است.

علی باقری در جریان سفر به بوگوتا پایتخت کلمبیا، درجلسه کاری با همتای خود فرانسیسکو خوسه کوی، طیف گسترده‌ای از موضوع‌های دستورکار روابط دوجانبه، از جمله تحکیم همکاری‌های سیاسی، توسعه تجارت، همکاری در علوم و فن آوری، فرهنگی، جهانگردی و سایر موضوع‌های مورد علاقه مشترک را مورد بررسی و تبادل نظر قرار داد.

بیشتر بخوانید  افشای پیام‌ جدید آمریکا به ایران؛ محموله عربستان به دست اطلاعات ایران افتاد

معاونان وزیر امور خارجه دو کشور در این جلسه همچنین درمورد مواضع دو کشور در قبال مسائل بین‌المللی و همچنین آخرین وضعیت مذکرات هسته‌ای گفت‌وگو کردند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه در دیدار با روخلیو مایتا وزیر امور خارجه بولیوی نیز ضمن تاکید بر توسعه روابط سیاسی و همکاری‌های بین‌المللی دو کشور مشارکت بولیوی در ایجاد نظم نوین جهانی بر مبنای چند جانبه‌گرایی را خواستار شد.

وزیر خارجه بولیوی نیز ضمن استقبال از پیشنهاد طرف ایرانی اظهار داشت: روابط دو کشور حسنه و برادرانه بوده و هر دو کشور از مواضع یکدیگر در خصوص موضوعات حقوق بشری و مبارزه با امپریالیسم حمایت می‌کنند.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز