نیویورک تایمز:
عربستان به نماد ظلم و ستم در جهان تبدیل شده است
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز با اشاره بر کارنامه سیاه حقوق بشری عربستان اعلام کرد که سرکوبگری در این کشور افزایش یافته و بی عدالتی در دوره محمد بن سلمان علیه همه افراد اعمال میشود.
به گزارش نگاه نو، روزنامه « نیویورک تایمز» در گزارشی با توجه به گسترش سرکوبگری در عربستان و هدف قرار دادن فعالان و منتقدان، این کشور را نماد ظلم و ستم در جهان معرفی کرد.
این روزنامه نوشت: «سنی یا شیعه، جوان یا پیر، مرد یا زن»، ناگزیر در دایره سرکوب « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی قرار دارند و هرکسی که در شبکههای اجتماعی از ولیعهد سعودی انتقاد کند، تحت سرکوب قرار میگیرد.
بر اساس گزارش روزنامه مذکور، دادگاههای سعودی نسبت به گذشته مجازاتهای سختتری برای شهروندانی که از آل سعود انتقاد میکنند، وضع کردهاند و منتقدان در رسانههای اجتماعی به ۱۵ تا ۴۵ سال حبس محکوم میشوند.
این گزارش با عنوان « بی عدالتی برای همه… عربستان سرکوب مخالفان را افزایش میدهد» به بررسی بسیاری از پرونده هایی میپردازد که صرفاً به دلیل ابراز عقاید مسالمتآمیز خود در شبکههای اجتماعی، به اتهام تروریسم به مجازاتهای ناعادلانهای محکوم شدهاند.
این روزنامه آمریکایی به پرونده « ابراهیم سعد الماضی» (۷۲ ساله)، شهروند سعودی که تابعیت آمریکایی دارد و در فلوریدا زندگی می کند، اشاره کرد که وی به دلیل توییتی که در سال ۲۰۱۵ منتشر کرد، توسط مقامات سعودی بازداشت شد.
الماضی در پاسخ به توئیت « مضاوی الرشید» فعال برجسته سعودی که در آن گفته بود: «حیثیت رژیم آل سعود در داخل کشور پس از افشاگریهای «مجتهد» درباره خشم شاهزادگان سعودی به حاشیه رانده شده به ویژه احمد بن عبدالعزیز، کمرنگ میشود » نوشت: « بن سلمان بر اقتصاد کشور و آنچه در اختیار پادشاه است، کنترل دارد».
نیویورک تایمز در ادامه نوشت: سخنان سعد الماضی تا حد زیادی واقع بینانه بود، زیرا محمد بن سلمان کنترل بسیاری از اهرمهای قدرت را از زمان آغاز پادشاهی پدرش در دست گرفت و تا سال ۲۰۱۷، «محمد بن نایف» ولیعهد سابق سعودی را برکنار کرد تا ولیعهد شود.
در لیست اتهامات مطرح شده علیه الماضی ، علاوه بر توییتهایی که در انتقاد از آل سعود نوشته، عکسهای انتقادی از ولیعهد سعودی در تلفن همراهش نیز بوده است.
دادستان عمومی عربستان خواستار اعمال مجازات شدید برای الماضی باهدف ترساندن بقیه مخالفان و منتقدان شد.
سعدالماضی در اکتبر گذشته به ۱۶ سال زندان محکوم شد که در ۸ فوریه پس از درخواست دادگاه تجدیدنظر حکم وی به ۱۹ سال افزایش یافت. این فعال سعودی اکنون در زندان الحائر در ریاض نگهداری میشود جایی که اعضای گروه تروریستی «القاعده» و همچنین فعالان سیاسی در آن بازداشت هستند.
« هاله الدوسری» فعال حقوق زنان که در سال ۲۰۱۴ عربستان را ترک کرد و به دنبال بورسیه فوق دکترا در ایالات متحده بود، گفت: «میزان سرکوب گری (در عربستان سعودی) بیسابقه است و او هرگز برای بازگشت به عربستان احساس امنیت نکرده است».
نیویورک تایمز همچنین به پرونده «نوره القحطانی» فعال سعودی ۵۰ ساله اشاره کرد که یک حساب کاربری ناشناس در توییتر را مدیریت میکرد و یکی از افرادی بود که سال گذشته در ارتباط با فعالیت خود در شبکههای اجتماعی تحت پیگرد قانونی قرار گرفت.وی از برخی اقدامات محمد بن سلمان انتقاد کرد و نوشت: محمد بن سلمان آنچنان صلاحیتی برای ولیعهدی ندارد.
دادگاه سعودی در ابتدا ۱۳ سال حبس علیه نوره القحطانی به اتهاماتی از جمله « توهین به پادشاه و ولیعهد سعودی»،«برهم زدن نظم عمومی» و اتهامات دیگری صادر کرد. وی در دادگاه تجدید نظر درخواست عفو کرد و گفت که پنج فرزند دارد که باید از آنها مراقبت کند. در مقابل دادگاه سعودی حکم او را به ۴۵ سال زندان افزایش داد.
در همان زمان دادگاه سعودی «سلمی الشهاب» فعال شیعه در عربستان را به ۳۴ سال حبس به دلیل انتقاد از آل سعود در توییتر محکوم کرد.
این روزنامه آمریکایی تاکید کرد که صدور احکام ناعادلانه علیه نوره القحطانی و سلمی الشهاب بر اساس قوانین موسوم به « مبارزه با تروریسم» و « جرایم سایبری» صادر شده است.
نیویورک تایمز نوشت که تا چند سال پیش در عربستان سعودی زنان اجازه رانندگی را نداشتند و فکر برگزاری مراسم جشنهای مختلف برای جوانان تقریباً غیرقابل تصور بود. اما محمد بن سلمان اکنون تغییرات اجتماعی را در جامعه انجام داده و طرحی بلندپروازانه برای تنوع بخشیدن به اقتصاد وابسته به نفت را اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش، فعالان سعودی رویای اصلاحاتی را در زمینه حقوق زنان و در برخی زمینههای دیگر در سر میپرورانند و سالها برای آنها مبارزه کردند ، اما اکنون بسیاری از آنها در زندان هستند.در سال ۲۰۱۷ محمد بن سلمان بسیاری از شخصیتهای تاثیرگذار، شاهزادگان، روحانیون، بازرگانان ، فعالان و منتقدان را بازداشت کرد.
روزنامه مذکور در ادامه افزود که تا همین اواخر، صدور حکم حبس علیه فعالان تا بیش از ۲۰ سال در عربستان نادر بود که امروزه به شکل بی سابقهای افزایش یافته است.
« طه الحاجی» وکیل سعودی مقیم آلمان اعلام کرد که حاکمان قبلی عربستان در زمینه سرکوب آزادی بیان خطوط قرمز واضحی داشتند، به طورمثال خاندان حاکم مورد سرکوب قرار نمیگرفت؛ اما بن سلمان تمامی این خط قرمز را کنار گذاشته و بی عدالتی و سرکوب را علیه همه کسانی که با وی مخالفند، را اعمال می کند.
به نوبه خود، «حسین ایبیش» محقق مرکز مؤسسه کشورهای خلیج فارس در واشنگتن، معتقد است که مردم اکنون در عربستان سعودی نمی دانند چه چیزی مجاز است و چه چیزی مجاز نیست.
برخی ناظران در گزارشی با اشاره به تشدید سرکوبگری در عربستان سعودی اعلام کردند که مقامات سعودی بهطور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را بههمراه بسیاری از شخصیتهای مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت میکنند و این بازداشتها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزادگان نیز میشود.
بازداشت شدگان تحت شکنجههایی از جمله محرومیت از تماس با خانواده، ضرب و شتم و توهینهای روزانه مواجه میشوند و در بسیاری از موارد، شکنجه منجر به معلولیت یا مصدومیت و درد دائمی و همچنین حالت اغما و از دست دادن هوشیاری میشود که برخی از زندانیان نیز از حق درمان محروم هستند.
عربستان سعودی در مورد شرایط آزادی بیان و حقوق بشر با انتقادهای بینالمللی مواجه است و تعداد زیادی از روشنفکران، علما، روزنامهنگاران و مدافعان حقوق بشر و همچنین تعدادی از فعالان برجسته در زمینه حقوق بشر را بازداشت میکند.
بسیاری از ناظران معتقدند که درسایه حمایتهای کشورهای غربی از عربستان، آزار و اذیت منتقدان، مخالفان، نویسندگان و صدها نفر در عربستان در سال جدید ۲۰۲۳ افزایش یابد و این سال جدید سالی پر از تراژدی غمانگیزی خواهد بود.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد