در سفر به مسکو انجام شد؛
نشست مشترک دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه
دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در دومین روز از سفر خود به مسکو با نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی روسیه دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش نگاه نو، دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در دومین روز از سفر خود به مسکو با «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت ملی روسیه دیدار و گفتگو کرد.
دریابان شمخانی در این دیدار با قدردانی از میزبانی شایسته روسیه برای برگزاری پنجمین نشست گفتگوهای امنیت منطقهای اظهار کرد: سازوکار ایجاد شده پس از گذشت حدود ۵ سال به بلوغ و تأثیرگذاری قابل قبولی در ایجاد همفکری میان کشورهای منطقه رسیده است.
او با اشاره به روند رو به رشد همکاریهای دو کشور در حوزه های مختلف، بر تقویت همگرایی و همافزایی تهران-مسکو به ویژه در برخورد با تهدیدات مشترک تأکید کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، تسریع در اجرای توافقات میان دو کشور بهویژه در حوزه اقتصادی را حائز اهمیت ذکر کرد و اجرای سریع و دقیق توافقات شانزدهمین نشست کمسیون همکاری های ایران و روسیه را موجب جهش در روابط اقتصادی دو کشور دانست.
شمخانی، مهار مولفههای ناامنی در منطقه که با هدایت و مداخلات آشکار و پنهان کشورهای فرا منطقهای رو به افزایش است را ضروری دانست و گفت: باید با تشریک مساعی همه کشورهای منطقه راهکارهای مناسبی را برای مقابله با عوامل بیثباتی اتخاذ و عملیاتی شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان همچنین ضرورت افزایش هماهنگی میان دو کشور در سازمانها و مجامع جهانی و تقویت همکاریهای چندجانبه در پیمانها و معاهدات بینالمللی همچون شانگهای و بریکس را مورد تأکید قرار داد.
در ادامه این نشست مشترک، نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز با ابراز خرسندی از سفر دریابان شمخانی به مسکو گفت: پیشرفت مناسب توافقات میان روسای جمهور دو کشور، حاصل تلاش و هماهنگی نهادهای امنیت ملی ایران و روسیه و پیگیریهای منظم انجام شده در این خصوص است.
پاتروشف گفت: تسریع در فعال سازی پروژههای مشترک مهم بهویژه در حوزه ترانزیت و نفت و گاز میتواند نقش موتور محرکه در سایر حوزههای همکاری را ایفا کند.
دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه اظهار امیدواری کرد سفر دریابان شمخانی به مسکو علاوه بر افزایش سطح تعاملات و همکاری دو کشور به تقویت همگرایی کشورهای منطقه برای ثبات بخشی به اوضاع افغانستان و سایر کانونهای بحرانی در منطقه کمک کند.
نظر شما
- ارتش کره شمالی به زودی وارد جنگ اوکراین میشود
- دادگاه هلند قطع مبادلات تسلیحاتی با اسرائیل را بررسی میکند
- قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است
- مسئله هستهای ایران با تقابلهای ساختگی حل نمیشود
- جنگ افروزی اسرائیل به بهبود روابط ایران و عربستان انجامید
- حاشیههای ناتمام کابینه انتخابی ترامپ
- وجدان جهانی و تایید جنایت جنگی نتانیاهو و گالانت
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟