تداوم جنگطلبی آمریکا در اوکراین؛
پنتاگون تولید مهمات را تا ۶ برابر افزایش میدهد
وزرات دفاع آمریکا، به منظور جبران وضعیت بحرانی ذخیره مهمات و در راستای تداوم تامین مهمات برای ادامه جنگ در اوکراین، ظرفیت تولید خمپارههای غیرپیشرفته خود را تا ۶ برابر افزایش خواهد داد.
به گزارش نگاه نو به نقل از روزنامه نیویورکتایمز، پیش از حمله روسیه به اوکراین، تولید ماهانه بیش از ۱۴ هزار گلوله جنگی برای ارتش آمریکا با توجه به نوع جنگهایی که در پیش میگیرد، کافی بود. اما اکنون تامین جنگافزارها برای نیروهای مسلح کییف، در ماههای گذشته، پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) را به چندین برابر کردن تولید سلاح ناچار کرده است.
رهبران پنتاگون در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) هدفگذاری تولید مهمات را به سه برابر رسانده و سپس در ماه ژانویه (دی/ بهمن) آن را به دوبرابر افزایش دانند تا در نهایت به هدف تولید ماهی بیش از ۹۰ هزار بمب و خمپاره برسند. این به معنی افزایش ۶ برابری تولید خمپارههای هدایت ناپذیر است.
همچنین، وزارت دفاع آمریکا قصد دارد طی ۲ سال، تولید گلولههای توپخانهای خود را تا ۵۰۰ درصد افزایش دهد که چنین رویکردی از زمان جنگ کره – ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ – بیسابقه است. پنتاگون میلیاردها دلار سرمایهگذاری میکند تا همزمان که کمبود ایجاد شده به دلیل ارسال مهمات به اوکراین را جبران میکند، انبارهای مهمات خود را برای درگیریهای آینده نیز پر نگه دارد.
تصمیم آمریکا برای گسترش تولید مهمات که شامل جذب تولیدکنندگان جدید و توسعه کارخانههای قبلی میشود، نشان میدهد که این کشور آمادگی حمایت از ادامه جنگ در اوکراین را تا هر زمانی دارد.
این گزارش تاکید میکند: افزایش تولید در بخش مهمات، یک نکته بسیار مهم را گوشزد میکند؛ در حالی که پنتاگون بر جنگ با سلاحهای پیشرفته و گرانقیمت با تعداد اندک متمرکز شده است، سربازان اوکراینی به توپخانههای هویتزر و گلولههای هدایت نشده آن متکی هستند.
گلولههای هدایت نشده به نوعی سنگ بنای این درگیری ۱۱ ماهه را تشکیل میدهند، به طوری که نیروهای اوکراینی و روسی هر روز هزاران گلوله هویتزر را در امتداد خط مقدم این جنگ – نزدیک به یک هزار کیلومتر – به سوی یکدیگر شلیک میکنند. میتوان گفت که این جنگافزارها به احتمال زیاد مسئول درصد قابل توجهی از تلفات این جنگ هستند.
راب ویتمن نماینده جمهوریخواه ایالت ویرجینیا و عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی در اظهاراتی عنوان کرد: حمله روسیه به اوکراین نشان داد که زنجیره تامین ما چقدر شکننده است، بهویژه در رابطه با پر کردن انبارهای مهمات که اکنون به وضوح به یک وضعیت اضطراری تبدیل شده است.
گرگوری هیز مدیر اجرایی شرکت ریتوئن تکنولوژی Raytheon Technologies نیز ماه گذشته در نشست با رهبران پنتاگون گفت: وضعیت اوکراین به ما آموخت که بسیار بیشتر از آن چیزی که انتظارش را داشتیم، به تعمیق ذخایر جنگی و زنجیره تامین خود نیاز داریم.
بنابر این گزارش، مهمات تولید شده به احتمال زیاد، در سریعترین زمان ممکن به اوکراین فرستاده خواهند شد.
آمریکا از ابتدای جنگ اوکراین تاکنون حدود ۲۲ میلیارد دلار کمک نظامی به این کشور ارائه کرده است. در همین رابطه، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در روزهای گذشته از تصمیم این کشور برای ارائه ارسال یک بسته عظیم کمکی دیگر به کییف به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار که برای اولین بار خودروهای زرهی استرایکر ساخت کانادا را شامل میشود، خبر داد.
همچنین الجزیره به نقل از یک مقام آمریکایی که به نام و سمت وی هیچ اشارهای نشده است، گفت که بایدن قرار است امروز (چهارشنبه) تصمیم خود را برای تأمین و ارسال تانک آبرامز به اوکراین اعلام کند.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد